Route naar de Skutehon

Adres Skutehon: Engelsmanhiem Hollum 83, 9161 DH 

Met de bus

Als u van de boot afkomt, de bus nemen met bestemming Hollum/Ballum. U stapt uit bij halte “Recreatiepark Koudenburg". U loopt ongeveer 25 meter de weg af in de richting van de duinen waar u linksaf een klein paadje in gaat. U loopt langs een grijze chalet, rechtsaf en u bent bij Skutehon gearriveerd. Dit is ongeveer 2 minuten lopen.

Met de auto

U rijdt van de boot de veerdam af richting Nes. Bij de eerste rotonde neemt u de derde afslag en op de eerstvolgende T-kruising gaat u linksaf richting Hollum. U rijdt alsmaar rechtdoor totdat u bij de rotonde te Hollum komt, bij hotel d' Amelander Kaap. Daar slaat u rechtsaf (linksaf is naar het dorp Hollum). De eerste mogelijkheid na het hotel gaat u linksaf en meteen weer rechtsaf. U rijdt dan alsmaar rechtdoor tot aan de Skutehon. Parkeren is mogelijk op het parkeerterreintje bij het huis.

Met de taxi

Bij het verlaten van de boot kunt u altijd een taxi nemen. Ze staan klaar en hoeven niet gereserveerd te worden. (0159 543200). Ze verzorgen ook bagagevervoer.

Met de fiets

Het is wellicht handig om een fietskaart (bij de VVV-Ameland) aan te schaffen. Als u de veerdam affietst en net over de dijk komt is het VVV-kantoor aan uw rechterhand.
Het is 10 kilometer van de boot naar Skutehon. U kunt langs het wad fietsen, door de duinen of langs de weg Nes-Hollum.